Luxbag
Valikko
Luxbag

LUXBAG – FENDI ROMA 

When in Rome

Pääsimme vierailemaan Fendin pääkonttorissa Roomassa jota kutsutaan myös nimellä ”The Square Colosseum”. Kuusikerroksinen geometrinen symmetristen kaarien rakennus on rakennettu 1940-luvulla. Tämä 77-vuotias rakennus on fasistisen arkkitehtuurin toisen maailmansodan aikakauden symboli, joka on toiminut vuodesta 2013 lähtien Fendin “kotina”. Palatsissa on 216 kaarta, ja näkymät rakennuksen katolta olivat henkeä salpaavat.

FENDI ROMA kertookin sen kaiken, muotitalon kotikaupungissa voi aistia merkin lähes sadan vuoden historian. Niin kuin itse kaupunki on ”ikuinen” niin myös juuri remontoitu FENDI Palazzo Rooman tunnetuimman ostoskadun päässä viestii jotain pysyvää, mutta samalla jatkuvaa muutosta ja uutta muotimaailman huipulla. Vaikka Fendi kuuluukin Dior ja Chanel muotitalojen kanssa muodin ”kolminaisuuden” joukkoon, on se kyennyt viimeisten vuosien aikana uudistumaan ja tuomaan jotain aivan uutta ja mullistavaa luksusmuotiin. Fendi on luonut viime vuosina jopa aivan uusia tuoteryhmiä, kuten esim. bag bugit tai laukkujen shoulder strap hihnat, jonka kehitystä muut brandit ovat sitten seuranneet.

Rooman auringon lämmön ja valon voiman vaikutuksen voi nähdä ja aistia kaduilla ja rakennuksien pintojen ja värien sävyissä, jotka häkellyttää kerta toisensa jälkeen. Rooman väri- ja valokirjo näkyy siksi myös Fendin valikoimien materiaalien väriloistossa, ehkä rohkeammin kuin monen muun huippumerkkin luomuksissa.

FENDI Palazzon yläkerrasta löytyy kaupungin paras japanilainen ravintola Zuma, jonka keittiö muistuttaa paljon Nobu ravintoloiden tarjontaa. Ravintola on erityisesti paikallisten trenditietoisten suosiossa. Vaikka Roomassa on aina parasta syödä perinteisiä italialaisen keittiön herkkuja, niin tämä ravintola on kyllä ehdottomasti käymisen arvoinen.

  • Kategoriat